Sakit celah kangkang tak boleh jalan

Salam mommies. Ada tak yg sama pengalaman mcm saya sakit celah kangkang sampai nak jalan pun susah, kena papah atau bertongkat 😭 Now dah 34 weeks.. Risau keadaan melarat 😢 dah jumpa Dr, kalau keadaan makin teruk mungkin kena fisio.. Boleh share pengalaman x?.#firstmom #pleasehelp

10 Balas

Saya 30w ni pun kalau berjalan mmg sakit celah kangkang juga. Scan mmg kepala baby kat bawah dah. Maybe sbab tu la kot. Lagi2 kalau bnyak jalan bila balik rumah pergh mcm nak tercabut rasanya celah kangkang tu. Tido nak pusing dari kiri ke kanan pun takleh kena husband tolong tolak/tarik🤣

10mo ago

ye.. sakit sgt, saya boleh berdiri, tapi nak jalan mmg xboleh kalau xda support, skrg guna kerusi ringan buat tongkat utk support 😭 rasa mcm nk guna wheelchair je, nak duduk pun serba xkena sakit pinggang, punggung & celah kangkang.. nak baring mmg kena husband yg bawa naik kaki, kalau x mmg xboleh. nak pusing apatah lagi huhu