Cuci Luka Czer

Salam hi mommies, ada tak yang pernah guna spirit (cuci tali pusat baby) cuci dekat kawasan luka czer?

5 Balas

Hye mommy. .selamat berpantang. 🥰🤗. .utk luka czer mommy x perlu cuci or pape ye. .slps mndy. .mommy bia kn luka trbuka skjp. .utk bg krg. .if suami ade. .mtk tlg suami amik tisu lap kn tpi2 luka 2. .kalo bole jgn amik pati ikan haruan. .sye amal kn mkn ikan haruan yg fresh buat sup. .dan jgk belut. .🥰😍. .byk kn mkn sayur. .ade syur2 je yg bole mkn. .take care mommy. .😘

Try cuci air suam ja sis..sya 2kli czer cuma amal yg tu ja cuci air suam dn lap2 smpi kring..sya czer ke2 jhitan ada trbuka mcm blh msuk 1 jari..sya cuma mkn ubt2 yg dktr bgi dn cuci luka tu dgn air suam n biar sntsa kring tmpt luka tu srta amal mkn buah oren sunkis tu..

Mcm sy ritu sy lap dgn alkohol swab buang kesan drh yg ada ..bia dia kejap anginkn..lepas tu sapu ubat krim yg ni mmg tuk czer.. alhamdulilah ok.sy gune ni selepas 2 wik czer..tuk sembuhkn luke czer mkn buah oren sunkist byk2 in shaa Allah cpt elok 😉

sya masatu lpas sehari czer , doktor spray dkt luka czer sya .. doktor ckp x payah cuci guna spirit dah sbb dah spray .. cuma sentiasa mandi lah supaya tmpat luka x kena kuman ..

Tak perlu sapu apa2 sis kt jahitan tu.. Cuma pastikn kawasan jahitan tu sentiasa kering samada bg lap dengan tuala ataupn guna hairdryer

2y ago

luka bks czer. x prlu cuci sis. sis prlu pstikan tmpt luka tu sntiasa dlm keadaan kering je. lps mandi. sis lap menguna kan tuala yg bersih dn betul2 kering..