iberet

Salam.. Hi mommies.. ada ibu2 yang kena ambil iberet dua kali sehari tak? Kalau ambil pagi ada side effect tak? Contoh loya ke pening ke.. mlm xpe sbb trus tido.. sbb saya baru nk cuba iberet..

13 Balas

Saya kena makan 2 kali sehari. Masa 1st trimester tu nak elak termuntah balik ubat, saya minum dengam air jus guava yg blend sendiri. Tp sekarang dah nak masuk 3rd trimester, saya minum dengan air kosong je sebab dah tak loya

Sy pun kena mkn 2 biji sehari. Pagi mkn 2 jam sebelum sarapan Dan Malam makan sebelum tidur. Cuma iberet ni tak boleh dimakan bersama susu atau coklat. Mkn iberet dgn air kosong je. Baru berkesan...😀

4y ago

boleka dua bji shari?

sy makan time subuh ..lepas 2 jam baru boleh nk makan itu ini ..nurse ajar lh ..hb sy ok je alhamdulillah .klau nk elak tmntah,makan pil dgn air limau ke ..

Saya kena makan iberet sehari 2 biji. Then doktor cakap boleh je kalau makan 2 biji sekaligus sblm tidur. Alhamdulillah hb dah naik dari 10.5 ke 11.8 ❤

12mo ago

ya sis

Iberet x kacau perut, tak rasa pahit cam besi mcm zincofer & iron 😄 tak buat loya & muntah. Boleh je makan pagi/malam 😊

Cuba maltofer klau tk nk loya bli kt farmasi.. Maltofer perisa coklat n sirap.. Nk sdp ambik coklat.. Tk loya bolh kunyah lagi

4y ago

tq sis utk info tersebut 🤗🤗

Sy hb low tp doc suruh mkn sebiji je.. Susah btul nk naikkan hb.. Klu yg mkn 2biji ni hb selalu berapa ye?

4y ago

sy pn tkut overdose lau dua bji shari

Doktor suruh saya makan dua kali sehari untuk naikkan hb.. 😣

Sy mkn iberet x de muntah dan loya. Kalau ubt zincofer ye muntah

Sy makan pagi..waktu subuh... alhamdulillah xpening..xmuntah..