iberet

hi ibu2.. nk tanya la. ibu2 ambil iberet berapa biji sehari ye ?? satu atau 2...

17 Balas

Depends dgn level HB sis. Kena tnye doctor mkn brpe kali sehari. Sbb kalau HB very low boleh ambik 2 kali sehari. Tp, yg penting tnye doctor sis dulu utk dptkn kepastian

4y ago

tu la.. skang sy ambil 1biji je.. harap2 hb ok . sbb last cek up hb trun banyak .

Biasa sekali sehari untuk sebulan tapi kalau low sangat hb tu atau tak ada selera makan , 2 kali sehari .

Satu je sis.. Doc kata iberet satu biji da cukup. Maltofer yg kena ambil 3 kali sehari..

4y ago

Oo yeke sis.. Sy haritu hb 9.9 maltofer sekali sehari.. Patut la tak naik2.. Ni dh tuka ambik iberet, alhamdulillah naik 14.1

2 biji sehari sbb hb low sgt..tp setakat ni alhamdulillah hb dah ok balik..

4y ago

Mkn smpai skg sis

Tpkam sy consume 1 hari sekali hb sy jd low last checkup haritu. Kenapa ye?

Ikut arahan doc... tp kalau amik brsama jus oren lg cepat kesannya..

Dr suggest saya makan 1 hari skali je sis

1 kali sehari 😊 diawal pagi

Sebiji sehari sis...

Sebiji sehari..☺