Due Date

Salam momies2.. Nk tanya, sape penah overdue? Hari ni kandungan sy genap 40weeks. Due date sy sptutnya hari ni tp still blom ade tanda2 nk brsalin lg. Baby syok lg dok kt dalam ni..?Kadang2 rasa risau jgk sbnarnya.. Korang ade x pengalaman mcm ni?

8 Balas

Sy pun overdue sis. Pagi sy serah diri. Cek2 da 3cm bukaan. Sy x rasa apa2 pun. Xda tanda. Time serah diri tu langsung x prepared apa2 sbb confidence x kena warded. Tp beg hosp sy da lama smpan dlm keta masa kandungan 8 bulan 😂. 10 Pagi next day tu sy msuk LR sbb da 4cm. Kul 2 baru rasa contraction. Tepat kul 2ptg bersalin.

Wasalam....sama dengan saya overdue anak ke4,jalan bukak 1cm je. nak masuk 41minggu baru bersalin.tu pun lepas dimasukkan belon,baru jalan bukak.

4y ago

No.3 ,7tahun. Yang no.4 tu dah 2tahun lebih. Sekarang tengah pregnant baby no.5😂

ke4 empat org ank saya... semua 39 minggu lebih... 😊 Semoga d prmudahkan time brsalin nanti 😃

Klu dh tlbih due tu kne serah diri tu....doc xbgi thu ape2 ke kne prgi serah diri ke x

Semoga sis dipermudahkan urusan bersalin. Aamiin 🤲🏻

Biasanya kna pg serah diri kat hosp then kna induce..

Semoga dipermudahkan urusan sis. Aaamiinn3. 🤗💗

Sy pun ank pertama 40 weeks jgk