Gdm on diet

salam momies. Mintak penadapat. Saya beli bsp test ni dekat shopee. Ada tak ibu2 pernah guna? Saya guna ni kencing manis saya makin naik hari ke hari walaupun dah kawal makan gila2. Atau jenama ni tak bagus ye? Jadi stress pulak hm

Gdm on diet
15 Balas

Cuba follow group Kelab Pesakit Diabetis/Kencing Manis dekat fb sis. Saya dulu pun macam tu. Kita rasa dah control makan, sebenarnya cara kita salah. Itu sebab tak turun-turun. Berlapar pun boleh naikkan gula. Gula bukan gula putih saja, nasi, mee, tepung, ubi, buah, roti, tu semua pun gula. Cuba follow group tu. Banyak ilmu boleh dapat untuk cara control gula 😊

jd mcm sya punya.tp sya punya jenama lain.sya punya bacaan lain.tp check guna yg keluarga bacaan rendah ja.nasib duduk dgn keluarga mereka pun ada.ikut kan sya ada yg lama punya tu mmg tally.tp masalah model tu dah tak ada dkt pasaran dia punya apa itu yg papan buh darah tu sory lupa.jd tak boleh pakai.suami beli baru

ambk 2jam slepas makan if pgi ambk ontime 8pg pastu mkn ringan then kol12 tgh hri ambk plak then bru mkn berat pastu kol6 ambk plak pastu mkn ringan mcm epal hijau saja roti pulut kuih jenis melekaat2 jgn ambil tinggi gula nyah mcm mnum i milo ais

masa awk nak buat bsp sendiri, misi ada suruh bawak glukometer awk ke kk/kd utk compare bacaan dgn glukometer kk/kd tak? sepatutnya diorang akan compare dulu. kalau jauh sangat beza diorang tak bagi guna

better beli yang dekat farmasi dari beli di shopee . di farmasi lebih terjamin walaupun sedikit mahal . beli brand GlucoDr.Auto . dalam 80lbh dapat beg,strip 25pcs and jarum . and ade record history bsp yg kite buat 😊

tinggi tu bacaan.. sis kne control gula, kne byk mnum air kosong,banyakkan bergerak,kencing mmg kerap la..pas beli mesin ni ada bwk ke kk x? cuba bwk hari test bsp, bandingkan dgn bacaan yg kk punya taily x

Saya beli di farmasi yg sama brand dgn kk guna cuma lain model je. Alhamdulillah bacaan x berapa lari sgt. So saya boleh buat bsp sendiri. Pricey sikit but tkpela boleh guna lama utk whole pregnancy

kadang2 mesin glucometer yg dibeli tanpa iso sirim tak tepat bacaannya. boleh double check dengan bacaan di kk atau buat pemeriksaan kendiri di farmasi berdekatan..

akak penah beli yg ni kt shopee jugak,bacaan memang mengarut je. penah cek bacaan nya 2.1,2.7. beli pulak yg one touch select tu baru ok nk buat bsp.

bnyk makan benda² pahit, ulaman dan roti yg boleh kurangkan kencing manis awak.