kencing manis

Salam mmy smu...bru blik kk ..9/5 sblm minum air gula 3.9 normal..hri nie 28/5 result kluar positive kencing mnis 10.1..esk kene 4kli ambil drh..ade sape2 thu mcm nk cr utk normal kn gula dlm drh tak.. Dktor srh diet tp xth nk diet mcm mn dh sbb brt dr 67kg trn 64.4 nsi xde selera nk mkn air mnis pun krg dh minum buka pose minum air kosong je..

1 Balas

Biasanya akan ade jumpa pakar pemakanan sekiranya ibu tu baru disahkan dpt GDM. Nanti boleh tny lebih lanjut. Sy dulu kurgkan nasi, gantikan dgn oats. Makan kekacang, susu, roti tuk alas perut. Buah pulak xleh makan sembarangan sbb ade buah mmg tgi gula spt epal, limau...

5y ago

Awak jg mkn je. Jgn pening2 ye. Sy mula dpt tau ni pn stress. Tp bila dh dpt guide yg betul, enjoy je. Jgn risau ye