Covid pada 34W

Salam mama2, sy dah nak masuk 35w, tiba2 demam. Test covid naik 2 line🥲. Nak tnya ada yg ada pengalaman macam sy. okay x semua? baby akan baik2 je kan? sy lengkap 2 dose vaksin, cuma booster x .

2 Balas

Nurse kkia sy pesan, klu ibu rse xsihat ke apa, yg paling penting pantau prgerakan baby. Klu rse kurang gerak ke ape. P hosp tros. Kdng2 kte rse bdn kte sihat, tp baby dlm perut kte xtau.

Puan cuba tanya kk puan macam mana perlu buat. Biasanya kalau covid dah 3rd trimester perlu refer hospital. Takut baby stress kat dalam. Nak nak lagi puan pun demam kan.

2y ago

sy ada call. diorang kata just pantau if demam tinggi or x sesak nafas segera refer KK. itu la. risau baby je