Susu ibu mengandung lactose intolerant

Salam korang. Nak tanye, saya lactose intolerant. Bila minum susu anmum memulas perut, cirit birit. Buat masa ni sy makan Obical aje. Ada cadangan susu yg biasa utk mummy yg lactose intolerant? Kesian baby tak dapat khasiat susu. Obical cuma provide 800mg kalcium. Keperluan 1200mg kalcium sehari sy baca.

2 Balas

crik alternatif lain slain susu..x smsti nye susu shj..susu pn bnyk gula..x elok jugk..

mcm sy pn ada mslh minum susu.sy minum frisomum . alhamdulillah ok dgn bdn sy..