tukr susu lactogrw ke susu ducth lady

salam ibu2..sy nk tanya susu ducth lady untuk 2 thum tu elok tak kalau bg anak..? skrg ni ank sy minim ssu lactogrow 3 tp sy bercadg ke susu ducth lady..ad x kt sini ibu2 kasi ank susu ducth lady..?

5 Balas

Bila ank da 2thn..susu formula tu bkn keperluan lagi.. Ank2 bole minum susu full cream yg dlm kotak... Asalkn dia ambil calsium.. Sbb ank sy skrng 4thn dia minum susu fernleaf fullcream.. Dlm mse yg sme dia minum juga susu kotak dtchlady atau goodday, atau susu kurma.. Doc pakar kata, klau xkerap mnum susu formula pon xpe sbb harian dia, dia minum juga susu kotak.. Incase klau ank mmg xnk susu kotak, sis kena bgi dia susu formula..

6mo ago

susu formula dah tak sesuai dgn anak atas setahun, anak perlukan whole milk dah.. lepas 2tahun sebenarnya dah tak perlu susu pun kalau kata pasal zat sbb anak perlukan makanan lengkap dah. sayang la anak kalau awal2 umur dia skrg ni tak jaga elok2 . dulu ye la fm tu companies promotes kaw², sekarang kita yg senang excess ilmu betul ni kena la rajin

jangan risau kalau anak atas setahun susu bukan lagi keperluan utama anak. awak boleh bg susu kotak full cream Dutch lady pon dh mencukupi. sy bagi freanleaf full cream dkt anak. dia mcm xminat minum susu kotak dutch lady😅. ada perisa je dia minum

6mo ago

okey baik tq sis 😍☺️

susu formula bkn keperluan lg selepas 2thn...ajar ank minum susu dlm kotak full cream semua tu kalau awk nk terus bg susu pd ank...

Awak cubalah dulu😊 Kena try and error. Family members saya ada yang okay, ada yang tak serasi minum Dutch Lady.

6mo ago

okey baik tq sis

anak sye dr nb smpai 2y+ still mnum susu dutch lady. dh try bg yg full cream and kotak, die reject 😂.