insulin dan aspirin

salam ibu2..nak tanya saya mengandung 13 minggu..anak pertama.tp mengandung kali ke4..alhamdulillah baby dah ada heartbeat.tp sy kena insulin sebab lepas minum air gula bacaan tinggi.masa wadded untuk diajar insulin, doc suruh saya makan ubat aspirin.sebiji ubat tu dipotong 4.doc ckp ubat nie ubtuk ibu2 yg dah 3x keguguran dan keatas.nak tanya ada x ibu2 kat sini pernah alami situasi mcm sama..

1 Balas

Salam. Sy Tak pernah insulin tp pernah diberi aspirin. Dr info aspirin biasa diberi pada wanita yg Hamil dh byk Kali Dan utk wanita yg berusia lbh 35 thn. Previous pregnancy Sy berumur 36 thn Dan diberi aspirin tu sebab Sy pernah gugur skali dan itu kehamilan ke 8. Dan saya juga Ada tekanan darah tinggi. Ianya utk kehamilan berisko tinggi. Begitula yg Sy paham. Sebab Kakak ipar Sy pregnant Kali pertama usia 40+ pun diberi aspirin.