Susu badan

Salam ibu2,bole x share mcm mna susu badan yg kering nk bg ada semula??terima ksh

1 Balas

wsalam.. 1st mommy kena make sure mommy selalu peluk anak.. cium anak untuk merangsang hormon Oksitosin ..dengan ada hormon ini dapat merangsang untuk ada susu balik..dalam masa yang sm mommy kena makan makanan berkhasiat serta banyak minum air kosong.dan jangan stress....jika cara yg sy bg tu xbrjaya ada lg satu cara lain iaitu ..mommy blh pergi klnik pakar wanita try tanya ada tak pil utk adakan balik susu badan..ms sy dlu ada doc pakar bgtw ttg ni..doc kata kalau nk susukan ank smpai umur 2 tahun tiba2 susu drop atau tiada... blh dtg klnik consult dan makan pil tuk restart balik susu badan...dan satu lagi kalau mommy nak belajar ttg pnyusuan ekslusif susu badan mommy blh try follow ig ni... mcm ms sy dlu sy byk belajar ttg ilmu ttg pnyusuan dgn pakar lactating ni .. iaitu puan nadmasrom serta puan noor fazila.. harap apa sy share ni dpt mmbntu puan..mg dpmudahkan segala urusan puan di sana..Allahuma aamiin

2y ago

ni ig dan link telegramnya.. https://t.me/BreastfeedingSupportGroupLCFazi kalau nak join telegram nya pun boleh jika nak tanya pape kemusykilan di sana . 😉✌🏻