Period lambat dah 2minggu

Salam ibu2, sya irregular period.. cycle 30-33.. last period 16/11/23 smpi skrg msih tak period, cek upt asyik samar.. takde peningkatan line utk terang asyik itu2 je samar.. result smua dbwah 5min ya.. dn sya xde simptom pregnant.. soalan sy upt ni blh prcya ke tak eh? Sy first time pkai upt ni n beli kat shoppe.. ada ke yg penglaman mcm ni? Upt samar seminggu tp pregnant?

Period lambat dah 2minggu
16 Balas

saya pernah jadi macam ni jgak dulu. 2 bln lebih xdatang piriat. last2 cek mata saya macm nampak Gris kedua. cek klinik -ve. docter ckp perkara biasa bagi org piriat xteratur. lepas tu jadi pulak Kali kedua xdatg piriat sampai 2 bln lbih. sya malas nak mengharap sgat slepas dah pernah jadi dulu mcm tu. lpas tu Ade 2 orang tegur sye tanye sye pregnet ke?? sye ckp xla kan sebb mse tu xterlintas nk cek. pg esokan sye trai check naik terang 2 line. sye berdebar dah. sebab lame kot sye mengharap. g check klinik dia ckp +ve. so buat buku trus la. ye check dah 12w beby. dew bulan 7 ni. mintak2 la xde ape2. cume skarang ni kene check hari2 tekanan darah sebab tiggi. tkut kne bersalin awal doctor cakap. so bayak yang kne jge la. ape2 sabar. rezeki tu xkemane. yang penting mintak degan Allah supaya dapat anak sehat sempurna Dan soleh or selehah.

upt brand ni , slgi xterang betul mmg xbole percaya sis. sy dh bnyk kali kena dngn upt ni. 🤣 upt mana2 pon yg beli kt shoppe ni. senang ckp upt murah la. slgi xjelas linenya . jngn berharap. lpstu klau repeat xde progress. xde la tu. sy prnh mcm ni juga. hehe . tarikh period sis beza sehari je dngn sy . sy 15/11. tapi sy chemical pregnancy. 2/1/24 dh turun period ☺️ dpo14. sy track period by opk. so far period sy mmg akn turun dpo14 klau xlekat. sis ada buat opk? kalau ada cuba refer opk sis hrini siss dpo brp. lpstu tnggu sminggu lgi . klau xperiod juga upt balik. kalau samaa je . sy suggest sis prgi check. risau juga

Kalau brand mama perfect mmg agak meragukan sikit. Kalau brand one touch tu ok kot. Tp mana2 upt kalau line samar takda progress tu mcm tak pregnant sbb kalau pregnant logically double line mesti makin terang sbb hcg level meningkat kan awak pun tahu. Dlm gambar ni saya tak nampak double line nya or taktau la effect camera. Saya time pregnant pun check guna upt strip, result samar tp kalau ambik gambar jelas terang dah line nya even samar pun. Takyah zoom2 or julingkan mata

sy xtau pada mata org lain...Mata sy xda nmpk samar²...xtaula kot depan² nmpk Samar..sbb dlm gmbr ni memg 1 line pada mata sy la ye...lagi satu sis jenis irregular period btw check yg high sensitivity mcm CB or dip&tell..tapi nak lebih kepastian yg tepat buat ujian darah bHcg..Tu lagi tepat supaya kita ambil langkah berjaga² jika dah pregnant...semoga dipermudahkan segala urusan okay...🥰

4mo ago

sama, semua 1line

maaf bkn nk bg hrapan sy pnh jgk kes mcm ni lewat 1 buln cek sdri 1 line je g knlk ckp lewat dtg buln cek pda makml mula2 1line dktr dh nk bg ubt dtg bulan dh.tertiba mkmal kol ckap naik 2 line gi scan blom nmpk ktung lagi dk hos 2 mnggu..dlm 2 mnggu tu mmg asyik scan pda bwah je tkot luar rahim ..lps 2mggu bru nmpk kcung dlm rahimm jdi klau was2 blh g klnk ye sis

UPT ni blh percaya. Sy check pregnant ke tak guna UPT ni. Tp masa test guna UPT ni line mmg nmpk jelas & nyata. Tak samar tahap tak nampak mcm sis. Semoga ada berita baik utk awk, sis. Teruskan check selagi tak period. Tapi jgn berharap sgt. Takut kecewa. Mgkn bulan ni hormon sis sedikit tidak stabil. Apa² pun sy doakan yg terbaik utk sis 😊

4mo ago

Saya tak nampak samar langsung sis. Satu line tu. - ve

saya irregular period..sy percaya dgn upt jenis ni..mmg lagi cepat detect..samar2 tu kdg2 baru sgt lagi lekat..2 minggu lgi test pula mesti terang..jgn kerap test bila nampak samar tu.. peningkatan hormon tu 2 hari sekali semakin mningkat.. insya allah ada rezeki..bila dah nampak samar tu slow kan aktiviti lasak dlu.

Sy slalu guna upt ni sis mmg samar2 vvvvfl mcm gambar sis ni tp xpregnant pun. Bg sy strip ni scam jgk la mcm bg hrapan. Cuma bila sy dh fham upt ni Tggu betul2 naik line pink n samar yg jelas baru bole cmfirm pregnant. Moga ade rezeki sis

Saya pun pakai strip upt yg nii, mmg rezekii double line, saya repeat test upt juga pakai brand dip & tell utk confirmkan betull2 !! Lepas nii sis repeat test upt pakai brand dip & tell atau clear blue ye. Moga ada rezeki sis 🤲🏻

kalau cycle sis paling panjang sebelum ni 33 hari, maksudnya sis dah lewat 2 minggu. pelik kalau still samar. boleh jadi batch yg awak dapat ni defect etc. cuba pakai UPT lain, saya recommend dip n tell.