Salam nak tahu

Salam ibu² sy nak tnya klw perut mengeras trus rasa mcm nak buang air besar ni tanda2 bersalin ka atau kontraksi palsu ye Due sy 29/9 ni

5 Balas

due kita sama,saya kkdg konfius juga ngan kontraksi sbenar bila dikaji kontraksi sbenar nak bersalin dia sakit mmg xleh tahan skit mengeras smpai ke blkng stiap 5-10min klo kontraksi palsu mmg 30 mnit skli tpi pngalaman spnjng dkt due ni mmg kerap sgt mengeras risau plk kkdg tkut tnda2 tnpa sedar hosp jauh lak tu sejam bru smpai..huhuu

Kena check timing. Contraction sebenar 1.1.10. Kalau consistent sakit menghampiri 1 min setiap 10 min tu nak beranak dah tu, kalau contraction setiap 30-60 min consistent pon kalau nak pergi hospital boleh dahh.

1y ago

biar pn x rasa sakit ke

klau sy mngeras tu dh 4cm mse cek..dah bersalin pn kelmarin.bb prem 36 week

1y ago

Awk mengeras tu ada sekali dgn sakit area pinggang dan perut ke? Sbb sy kerap jugak mengeras tp sbb takde tanda apa2 lg jd belum ke hospital lg sbb hospital jauh huhu so dah 2 mggu layan je perut kejap2 mengeras. Sy dah 38w+

mesti minta doc check awk utk bukaan urutan cm.

awak berapa week skrng??

1y ago

ehh sma saya laa..sya pon kerap mngeras..