Tanda2 nak bersalin tu mcm mana

Salam. Mcm mana nak tahu perut pengeras tu ye ? Sy da 2 hari perut sakit. Tp tatahu ni dikira mengeras ke apa. Kadang berpeluh2 menahan sakit. Baru 32 weeks awal lg klu nak kata tanda nak bersalin.

4 Balas

kawan sy 32 weeks dh bersalin sis. Tpi dia start dgn leaking ketuban dlu. 2 hri pstu start sakit prut dan bersalin. Klau rsa x sdap hti baik g check

Klu kerap tak bhnti sakit kena pergi check. Klu stop2 tu braxton hick contaction

perut makin kerap dan makin sakit

mengeras ke baby stretching?

10mo ago

kalau sy..masa baby stretching..dia akan pause kejap, belum gerak lagi sbb tgh menggeliat kan..dlm 30 saat..tp akan ada benjolan kt perut mcm 2 sides (atas bawah or kanan kiri).... tp kalau braxton hicks ,mengeras tu full rahim akan mengembang dan kita pn jadi xselesa sikit..again, tak la sakit sgt cuma xselesa ... ni masuk 8bln , sy dh mula rasa xselesa msa jalan..kalau berjalan, berdiri rasa perut tegang je .tp bila duduk actually perut lembut je.. kalau awak sakit sgt, sy syorkan pergi check.by right xsptutnya terlalu painful