Confuse ?

Salam .. nak tnya Biase anak pertama tanda nak bersalin dlam brapa jam ya ??? Skrg sy tgah skit memulas dkat perut nk ckp mengeras tu mmg kerap tp sy tkot kontraksi palsu tak brapa yakin..tanda kluar darah+lendir blum ada lg.. #38Week4Day #first_baby

1 Balas

Check contraction timer. Kalau sakit kerap, selang 2-5 mins dlm sejam tu biasanya dah start contraction. Sesetengah org mmg tanda tu je dulu, bila dah buka jln 5cm baru pecah air ketuban contohnya. Baca doa nabi yunus byk2 yea, zikr & selawat..semoga dimudahkan amin