Sijil nikah untuk buku pink

Salam ibu2. Sy nak tanya, sijil nikah akan dapat skali ke dengan kad nikah? Sy baru saja kawin bulan 3 haritu. Skrg dah 8wks pregnant. Tp kad nikah belum ambik lagi sbb jauh & kad ambik masa lama nak siap. Mmg akan dapat skali dengan sijil ke atau kena mohon ye?

1 Balas

Haritu masa buat sijil nikah sis buat sekali kad nikah tak ? Harga berbeza . Tak silap saya mereka akan suruh buat dua2 . Atau boleh call pejabat agama tanya siap atau belum . Selalunya 2 minggu atau 2 bulan siap dah , kita kena call tanya . Andai kata takda sis bawa yg copy masa tok kadi bg akad nikah haritu . Tunjuk bukti tak silap warna kuning kut . Untuk buat buku pink .