skip checkup 36minggu

Salam ibu2 semua.mohon bantuan pandangan.Sepatutnya hari ni saya ada checkup dan scan last utk 36minggu di kk.tapi atas sbb yg xdapat dielakkan tak dapat nak pegi.last scan masa 29minggu dan cuma tahu berat anak je.mcm mne ye kalau sy skip utk checkup 36minggu ni?atau perlu jugak checkup walau di swasta.mintak pendapat ibu2 sekalian?dah tanye nurse kat kk dia pun xboleh kate ape.sbb dia kata patut dtg sbb nak buat scan last tapi mmg xdpt pegi?

1 Balas

Tak boleh buat appoinment semula ke? Cuba tanya nurse kat kk. Penting jugak scan ni, sbb nk tgk air ketuban ckup ke tak sebab dah hujung trimester ni lagi kena jaga betol betol