Beza minggu mengandung dan scanning berbeza

Salam ibu2 semua.. Saya nak minta ibu2 yg ada pengalaman mcm saya.. Masa ni mengandung bakal anak yang ke3. Sekarang saya baru 11weeks.. Baru scanning baby kat kkia.. Dan dalam scanning tu doktor cakap kandungan baru 7weeks. Maybe doktor ckp late ovulation something mcm tu le dan doktor bagi masa lg 3minggu utk scanning kembali.. Dalam scanning tu ada kantung dan sac.. Risau sebenarnya sbb beza sangat weeks mengandung sama scanning tu.. boleh share tak pengalaman ibu2 yg ada pengalaman sama.. Terima kasih ibu2...

1 Balas

saya pun mcmtu jgk msa mula2 dpt tau pregnant. Kalau ikut last period dh 8,9 mggu mcmtu. Tp bila scan doc ckp bru 4 mggu. Doc repeat scan lg,last2 doc decide ikut date last period. So far ok, jgn risau. Awal2 mmg susah sikit nk nampak baby

5y ago

Inshallah, jgn risau. Saya pun,dlu anak first sekali scan,trus nampak konfem 7 minggu. Yg kedua ni susah skit nk nampak. 2,3 kali scan jgk la utk tetapkan due. Sis banyakkan minum susu , mkn vitamin prenatal jgn tinggal ❤