pantang ke tak?

Salam ibu2 semua, saya baru 2bulan bersalin, noleh tak kalau makan bubur asyura. Sbb mmg suka sngat asyura. Tapi mak saya tak bagi makan lagi. Ada tak ibu2 yg makan bubur asyura tapi tak rasa sakit

4 Balas

org tua2 pesn de sbbnye..mmg skng xrse..kesn tu nnt bleh bt mnyesl oo..byk kekcg mmg xssuai ...tmbh2 bby mnyusu..

Makan sikit jelah buat rasa. Bahan apa dalam bubur asyura tak boleh makan tu?

Biasa kalau mak2 pesan nie ad sebabnya..nak mkn jgn mkn depan mak..

5y ago

Betul sis.. saya tak makan pun lagi tak berani. Hehe yerima kasih ya😊

Mama sy pesan. Nk mkn mknan yg risau xboleh ke tkut skit ke masa pntang. Mkn sikit dlu. Apa2 pun .sakit prut lpas dua jam . Jgn mkn dh.

5y ago

Baik sis.. saya belum makan pun tak berani hehe terima kaaih ya 😊