Hamil 8 minggu

Salam/hi ibu2. Saya hamil 8 mggu(mengikut apps theAsianparent & kiraan biasa. Takda spotting/bleeding setakat ni jadi decide utk tggu 10 mggu baru scan. Tapi saya takda discharge lgsg. Juga, size perut sama spt biasa dan takda rasa apa2 perubahan. Adkh ni normal?

5 Balas

Normal puan. Apa yang saya tahu ada orang yang dah 3 bulan mcm tu pun belum nampak perut lagi😂 saya takde spotting/bleeding juga. Saya pun patut dah 9 week bila pergi check dr cakap baru 7 week. Alhamdulillah nampak dah kantung and jantung baby ☺️ Sebab kan period saya tak regular tu yang tak tepat. Lagi pun saya takde simptom macam orang pregnant pun😂 saje check upt tgok double line

Alhamdulillah xde discharge n spotting.. If nk pergi scan pon xpe sbb jarang weeks baby tu tepat dgn kiraan kite sis..pengalaman sy.. Smua mmg x tepat la.. Kita mcm eksaited dah kira baby dah Sekian minggu.. Rupanya belum smpai 🤣🤣If nk tggu juga pon ok je.. Y penting awk dgn baby sihat

Sama la.. patutnya sy dah 7 minggu tp gi scan nampak kantung baru 5 minggu. Mmg takde spotting & bleeding. Perut pun sama je 🤣 cuma ada alahan muntah2.. harap baby okay nnti nak repeat scan after 2 weeks 😊

normal puan .bby pun msih kecik sgt2 dkt dlm tu..br nk build...dan alhamdulillah puan tiada spotting..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

saya pun sama. kalau kira dah 7weeks tapi scan baru 5 weeks. mula mula risau. tapi mudah mudahan tak ada apa apa .