8 Weeks Pregnant

Hi ibu2 , Normal tak week 8 perut rsa ringan and takda cramp lgsg ? Cuma kerap mual saja

3 Balas

Sy 8 weeks takde alahan apa2. Cuma cepat penat & selalu mengantuk. Breast rasa sore. Skrg dh kurang. Saya baca semua proses tu normal. Ada simptom ke takde simptom ke, simptom ada lpstu hilang, simptom takde tiba2 alahan & ada jgk yg simptom dtg & pergi. So, kita jgn overthink & lalui journey ni dgn fikir yg baik2.

12mo ago

Betul la apa yg sis cakap tu , inshaAllah semua akan baik2 saja 😊

Rasanya normal je sebab saya pun macam tu juga. Cramp dah kurang nak dibandingkan waktu 4w. Kadang2 je cramp bila makan banyak

12mo ago

Ha’a betul kdg2 rsa trtanya jugak sbb takdak rsa cramp sbb bfore ni kerap juga rsa tu , tiba2 hilang

Sya dari awal mngandung mmg kurg cramp kdg2 je..tp alhamdulliah dah scan smua ok..

12mo ago

Alhamdullilah , semoga dipermudahkn ya smpai bersalin nnti🤗