air kelapa

Salam ibu² .. nak tanya kandungan keberapa boleh amalkan air kelapa ? #firstbaby ?

24 Balas

Air kelapa boleh minum bila2 je xkisah awal kehamilan or akhir kehamilan.awal2 Amal lgi bagus.baby kluar kulit bersih je.air kelapa x menyebabkan apa2 masalah.tetapi antibodies ibu sndiri yg kena jaga.kalau antibodies jenis lemah,jangan dulu mnum.minum Masa dekat due.kalau yg antibodies memang jenis kuat,boleh je minum.semua bergantung pda ketahanan bdan masing2.

Saya masa awal prgnt selalu je minum tapi yg sejuk x xde gula sbb tu je rasa air yg sedap n lalu kat tekak. Smpai la skrg da 35w kalau hr jumaat msti wajib kirim kat office boy minta dia tlg belikan kelapa pure lps balik solat jumaat. So far xde masalah baby pun mbesar sihat, xde kncg manis hb pun atas 11..

6bulan ke atas boleh minum kelapa .. kalau bawah 6bulan boleh menyebabkan keguguran 👍👍👍

5y ago

Tak ada kajian mengatakan air kelapa punca keguguran. Sy dah amalkan minum air kelapa dari awal pregnant masa anak first.. Sampai minggu nak bersalin minum air kelapa. Sekarang pregnant anak kedua. Dah 25weeks sekarang. Tiap2 minggu minum sejak dapat tau preganant masa 7week.

Saya 13w. Minum je sjak dri awal prgnant. Tp bukan hri2 la. Masa2 tringin je. Huhu

7 ketas dh bleh minum.. Bgus tu nty kuar bby bersih je..

Sy 23weeks dah minum.. niat nak minum terus minum je

Ikut orang jugak, macam I dulu 28 weeks baru minum

Sy bru hamil smpai lah skrang minum 16weekss

Berapa gelas sehari? Ke minum sudu je? 😅

Rasa awl2 pregnant pn dh boleh dh minum.