KEPUTIHAN

Salam ibu2. Mintak pendapat ye. Masa saya start 25minggu saya ada keputihan sampai gatal2. Sekarang saya dah 32minggu. Saya selalu bagi tahu nurs di kk yang saya ada keputihan gatal. Nurs cuma nasihatkan banyak mnum air kosong sahaja. Kenapa nurs tak check ye ? #pleasehelp

28 Balas

Sama la macam saya. Saya memang before pregnant dulu pernah kena yeast infection, jadi bila dah pregnant, terasa gatal tu, terus rujuk nurse dan doktor kk. Tapi mcm takde rawatan pun, so saya mmg treat sendiri je minum cranberry juice and yogurt. Setiap kali appointment bgtahu sebabnya keputihan gatal2 ni keluar seminggu sekali tapi dalam kuantiti sedikit sahaja. Tapi tak selesa. Nak rujuk swasta tak mampu 😭

1y ago

stop pakai pantyliner. awak bawak spare underware. mean kalau nak solat tukar underware. setiap kali lepas membuang lap kering2 awak. boleh baca penerangan dr doctor izzat ni https://www.instagram.com/p/CkSMDHLpTc0/?igshid=YmMyMTA2M2Y=