penggunaan buai

salam ibu2, kepada ibu2 yg menggunakan buai utk anak, ibu2 guna sampai anak umur berapa? boleh kongsikan tk

2 Balas

mcm sy 1st baby dr dia kecik sampai usia dia skrg 2tahun++. siang sahaja tido buai. malam akan tido atas katil. cuma skrg masa nap dia sekali ja. dan dia boleh je tido tanpa buai waktu siang. mean xde buai pon xpe. mcm hari minggu kalau sy nk buat kerja. sy mmg akan letak dia buai utk bg dia tido lama. dlm 1j mcm tu dia akan tido. 2nd baby skrg usia 4m sama mcm abg dia. siang tido buai. mlm tido atas katil. kalau sy nk baby tido lama wktu siang mmg sy letak dlm buai. baby tido nyenyak dn senang utk sy buat kerja. kalau sy balik rumah mil ataupon pergi makan angin both okay xde buai. boleh tido atas katil. kalau meragam wktu siang pon mmg time nk tido ataupon nak susu

12mo ago

sama2 awak. ikot awak, mana awak rasa selesa. kalai baby selesa tido buai. bagi je baby tido buai. xde mslh pon☺️🌻

sepatutnya kena cerai buai lepas 3 bulan.

12mo ago

ouhh baik terima kasih..