Berat naik

Salam ibu2 dan bakal ibu2.... Sy nk tnya, ada tak ibu2 yg berat naik banyak...then kne buat bi-weekly BP ni...ibu2 buat kt mana ye selain klinik yg kita selalu checkup...sy kalau nk gi klinik tu kerap2 susah sikit...sbb sangkut dgn kerja...nak ambil cuti xberbaloi sbb rasanya nk buat BP ni sekejab je kn.. #Bakal ibu yg buntu #23weeks #Journey of first pregnancy

Berat naik
48 Balas

Alhamdulillah,berat saya naik sekilo je..baru 19weeks, mungkin bmi dah tinggi,so tak boleh naik banyak2..lagi pun,saya kurang makan..

Beli alat kt shopee.sng check sndri.sy bp ngn bsp check sendri je.mudah xyah ssh2 nk p klinik kerap2

Kalau ade mesin bp, boleh buat dkt rumah. Sebelum ni 2x sy kena buat. Sy pinjam kawan mesin bp. Setiap 2 hari kena check bp.

4y ago

Oh kalau dia tak mintak buat urine, buat sendiri je laa. Yelah susah kan nak ke klinik je. Tapi masa check tu kena relaks2, takut bacaan tak cantik 😁

Kalu kt KK tmpt saya seminggu 2kali,selama 4kali Jew..bermakna 2minggu Jew lah kna buat BOPkalu berat badan naik

Sama mcm sy.. nasib mak ad mesin omron cek bp.. xyah g kk pon ok just pergi farmasi yg mne ad cek tekanan ni je

Boleh minta time sleep klu tidak nak ambil cuti..Saya dah 2 week selang 2 hri p..sabtu n ahad pun trn juga..

Sy baru limpas hari2 p klinik,, syukur skrg 9 bulan x sda hari2 p klinik kencing bgs tekanan darah bgs,,

Sy pun kes sama. Tapi dah lupa nak cek 2 kali. Harap missi nanti tak bagi ceramah kat saya.. hahahaha

Sy beli glucometer tu. senang buat sndiri je kt rumah. Tp ade stgh nurse tk bagi buat sndiri kann

Sis beli je bp monitor buat dkt rumah 🤭 sy pun tengah alami jugak sekarang ni. .