Polyps

Salam ibu2.. Ada tak yang pernah ada polyps masa pregnant ni.. Dr baru detect sy ada tadi.. Patutla selalu spotting dan bleeding.. Tapi polyps saya panjang.. Sampai nak terkeluar dr miss V.. Ada ibu2 yg pernah buat prosedur buang polyps ni tak.. Sakit x? Saya jadi takut pulak ??

6 Balas

Sy pun ada jua..sy wktu mengandung kerap sangat spotting dan tiba2 ada bleeding drh fresh..sy pun p hospital checked..doktor tme tu tgk tembuni bby dady keluar sikit wktu 8 minggu lbh..dan lama2 doktor xdpt sdh detect jantung bby..doktor pun nk try tarik jak tembuni bby gna mulut itik tu..skali doktor tarik bkn pun tembuni bilang doktor syak polik..doktor on the spot cabut..tme tu xrasa ape2 pun sbb rasa sedih dan tertekan..sy ada bca artikle..polik ni kdg2 ada tumbuh krn wjudnya hormon mengandung tu..sy harap polik tu jenis yg xaktif jd bila dbuang xlg tumbuh.

4y ago

Jadi baby sihat tak skrg sis? And maaf bertanya tembuni tu apa?

Sy ada polyps. Masa minggu ke 7 da buang, tapi skrg dah 18 minggu ada lagi. Ada bleeding yg agak fresh pagi tDi, sy tak terus tunggu, terus g epau di hospital. Dr akan buang, dan akan bagi rehat secukupnya. Awk jgn risau k

4y ago

Tq sis.. Sy pon dah buang masa week 12.. Skarang week 14 .. Harap x muncul balik lah..

Sy penah ada polyps mse kandung 26weeks mcmtu, ade bleeding.. So terus g hospital.. First time kne mulut itik, x Sakit Sgt, cume x selesa. Doc bgtau ade polyps and terus cabut polyps on the spot. X Sakit pon and Sgt skjp..

4y ago

Hi sis... Lepas buang polyps tu ada bleeding ke? Brpa hari?

salam hi sis, nak tanya sis selamat sampai bersalin ke? saya pun dh buang polips 2 minggu lepas, tapi masih ada pendarahan tk byk

sry tya..ape tu sis

Dh taw dy mcm ketumbuhan

4y ago

Mcm mana nk buang