polyps

Sy ada polyps di pintu servik, sy rs sejak mengandung anak yang ke 3 polyps tu dah ada, bila bersalin anak no 3 dan 4 sy akan bleeding selepas bersalin..buat saya takut yang no 5 ni...ada tak yang ada masalah macam saya

1 Balas

sy masa mengandung 6 week bleeding ingtkan keguguran.. atau chemical preganancy.. bila check dr rupanya ada polip betul2 kat pintu rahim.. n polip tu dah lama rupanya.. dr terus buang hri tu jugak. lepas buang pintu rahim terbuka sikit 1 cm. sbb polip tu besar. jd dr pesan jgn menaruh harapan... dr bg tempoh 3 mggu sblum next appoinment. kalau dlm masa 3 minggu tu turun darh terus g hospital. alhamdulillah lepas 3 minggu check baby masih okay smpai skrg. lepas dri buang polip tu lansung xda pape event spotting. remove polip x sakit pun.. kalau simpan lama2 bahaya.. blh jd canser.. blh buat tumpah darah.. blh kene infeksi

4y ago

sy masa buang polip rahim 6 week masa tu belum buka buku.. sbb dr suspect blighted ovum kan.. so mals nak buka lg.. 3 week lepas (9week) tu repeat scan baru nampak baby n heartbeat. seminggu lepas tu (10 week) bru buka buku kat KKIA