susu formula

Salam ibu2, ada tak pengalaman baby ( 3bulan+) muntah2 lepas minum susu formula? Xsesuai ke macam mane? Perlu tukar susu ke? Saya baru start bagi susu formula, sblum ni baby fully breastfeed. Dah tukar 2 susu, dia muntah.

3 Balas

Dia muntah yg sakit ke atau sekadar jeluak? Sy baru je ada terbaca psl jeluak susu sbnarnya elok utk baby. Tp klu muntah yg smpai baby lesu tu mungkin ada yg xkena la kot.

Perlu burp kan baby setiap kali lepas minum. Lps burp, kdg ada keluar jeluak tu normal.Kedudukan kpla baby semasa menyusu pun kena tinggi sikit.

Anak akak dh okay ke . Anak sy pon sama . Mcmna ye