Susu formula

Baby dah 3bulan , perlu ke tukar susu lain ? Skrg baby hisap susu dutch baby 0-12 .

10 Balas

Sy pun pakai dutch baby...ingt nk tukar anmum..tapi jumpa doc, jumpa consultant yg jual susu tu pun ckp x perlu..sbb baby x da masalH..melainkan kalau dia cirit, sembelit atau dia ada eczima...dia alah dgn susu tu , baru tukar..sis proceed la...jgn tukar2. Nt bimbang susu lain x serasi..boleh jadi cirit pulak..huhuhu

4y ago

baby saya cm tak naik same je 2 bulan tu. doc suggest suruh tukar susu.

Bby saya 2 bulan kasi lactogen mula2 ok pastu dh 2bulan lebih dia 3,4 hari x berak lagi, tapi bby x meragam,perut ok klw berak tahinye kuning2 hijau.sekarang guna susu s26, tapi sama jugak perlu ke tukar susu lain?saya risau dia x berak berhari2

9mo ago

Saya tukar balik ke s26 sbb makin lama,makin serasi

klau serasi xperlu tuka kecuali xserasi . mksd najis xcntik . keras pudar najis ank . atau pon ank munth2 lps amal kn susu tu bru sis tuka . klau ok pkai jela susu tu tkot nt tuka lain xserasi plak .

kalau baby ok..xde masalah..xperlu tukar susu lain

Tak perlu tukar pn kalau tiada apa2 mslh...

knp nk tkr sis klu bby dh serasi...

5y ago

Sye 0 hngga 6 bln pkai dutch bby..

Tak perlu if ok

If ngam, xyah

Tengok baby sesuai x. Klu ok x pyh dh.

F