Salam ibu 2 semua

Salam ibu “ maaf ganggu nak Tanya kalau buka buku pink masa 6 buln dkt klinik swasta boleh kn ? Sbb pregnant Anak luar nikah tapi saya nak bersalin dikerajaan agak agak dorng terima tak ? 🥰

5 Balas

sama jer sy pun skrg nk masuk 16week..sy pergi klinik kerajaan jer walau ada kena bebel sikit😅jngn malu sbb pregnant luar nikah baby tu xsalah kita nie yg salah...janji niat nk jaga insyaallah dipermudahkan segala urusan..aminn

dont be scared to open buku dimana pun. its ur baby.- face it as long ur book is open if sis nak buka di clinic swasta mk sure ask them if their book blh gi hosp kerajaan kelak. If ok xde masalah. sbb ada clinic yg blh.

Boleh awak. Jgn risau ada duit lebih pergi swasta terus senang urusan. Boleh bersalin kerajaan no worries. Saya ada pengalaman dah. 29week baru bukak buku swasta.

2y ago

Masatu dh kena mrh lambat buka buku , tu niat nk buka dkt swasta then bersalin kerajaan , saya agak susah kalau kerajaan 😢 risau masa pregnant 2weeks saya positif covid tu teragak “ nak buka kt kerajaan

Boleh sis, bukak buku pink kat swasta nanti nak bersalin kat kerajaan pon dorang akan terima🥰

2y ago

Oritee sis tq sbb saya bru nk buka buku pink skeng pregnant 23weeks 😊

Jaga kandung baik baik ♥️