Buka buku pink

Assalamualaikum, nak tanya dkt ibu ibu kt sini. Selalu klo nak buka buku pink call dulu utk booking atau walk in je? And ada tak yg kt sini buka buku pink di swasta tapi bersalin kerajaan? #SeriusTanya #ingintahu #newmom

8 Balas

Mcm sy hrtu pergi kd walk in tapi xditerima sbbnya bkn under tmpt tggal. Hnya bdekatan dgn tmpt keje jd kna reject kn pg ke kk dkt bandar. Tadi dh pergi ke kk pn walk in juga, tulis details dan bwk siap2 dua salinan bg stiap dokumen, serahkan dkt nurse utk set appointment. Nnti dorg akn call smula dlm msa terdekat utk dtg bka buku pink.

5mo ago

Wahh rezeki skli harung je. Sy sbb tadi nurse yg duty utk bt buku pink shift dkt tmpt sample darah.

biasanya sy akan wassap nurse dkt kk atau kd maklumkan yg sy pregnant..klu xde no wassap nurse kk or kd boleh walk in bgthu nk buka buku pink..nti dia akan arrange tarikh bila bole buka buku.. nurse akan bgthu skli bawa salinan ic, sijil nikah smua tu la..detail akan diberitahu..

tempat sy sy call diorang suruh walkin terus pada hari yg sama kalau buka swasta nanti kalau ada kes diorang akan prefer kerajaan jugak kalau takde masalah ape swasta pun okey tapi kerajaan lagi detail.

5mo ago

alhamdulillah sama sama sis🌼

Tmpt sy trus walk in je sis dan klu kt tmpt sy mmg kena buka buku pink kt klinik krjaan ☺️ sbb klinik krjaan lbih lgkp

Waalaikumsalam sis, saya kena booking dulu. Sis call kk yg berdekatan area rumah @ kerja

5mo ago

Amen ya mujib. In shaAllah ✨💓🥰

kena booking..sbb lama proses die..n kena ada slip yg scan kt klinik dlu proof tunjuk..

5mo ago

Alhamdulillah dah buka ptg td 😊 terima kasih menjawab soalan

tmpt sy kd sis utk buka buku pink .. sy walkin je terus xde booking pun ..

5mo ago

Alhamdulillah saya mmg walk in je td sbb call x berangkat 😅

Tempat saya kena booking dulu.