Waktu Tidur Baby

Salam ibu-ibu..Nak tanya anak ibu-ibu senang tidur siang x?Boleh share tips?

2 Balas

Anak saya 3bulan.routine dia. Bangun 10am/11am.itupun dia yang bangun kan mak dia sebab tak larat nak tidur..heheh..katakan la dia bangun pukul 10am. So 10am bangun,mandi,urut badan dia guna lotion,main kejap(meniarap)munyusu direct susu badan pastu confirm dia mengantuk nak tidur..so agak2 12pm la.. bangun pukul 1pm menyusu pastu dia meniarap..sampai pukul 3pm baru dia tidur. Bangun pukul 5pm,mandi tapi kadang2 saya bawa dia pergi jalan2 dulu..tapi sebelum pukul 7pm dia dah mandi and lotion urut. After lotion mmg dia akan minta susu dan rasa mengantuk tapi saya akan main dgn dia sampai 8.30pm.dia continue tidur sampai 12am.dia bangun then main sampai pukul 2am atau 3am..pastu saya paksa dia tidur.. sekarang ni masa dia dah lari sebab bapa dia asyik ganggu masa dia...aku bengang sebab aku yang jaga dia😅😅

5y ago

Anak sy umo 2 bulan.dia tidur malam awal.jam 7 dh start tidur.bangun nak menyusu.tapi kadang2 bagi jugak susu,kacau2 dia tidur.tidur malam dia x ada masalah.dia boleh tidur jam 7mlm sampai pg esoknya.cuma dia sekarang x mahu tidur siang.siang dia tidur dlm 20-1j je..hehehe...nak buat kerja pun memang terhad jadinya 🤭

xsame bby sis . pengalamn sy ank prtama jenis susa tido . mlm lg la susa tido tpi ank kedua sy senang tido mlm . siang tido ank kedua sy tpi bkn tido melmpau mcm wktu mlm . mlm dy hnye bgun 1kali tok mtk susu . siang brgntg bila dy bgun tnde dy nk susu . sbb susu bdn ni 2jam je dh hadam . proses dy cpt sbb tu bby akn kerap bgun untk susu lg .

5y ago

ok la tu mmg bgos lg bby yg xkuat tido siang sis . mlm dy lena . nt da 3bln pon da xnk tido sgt . nk ajk main . uhuhu