bengkak kaki 2nd Trimester

salam ibu-ibu..ada tak yg pernah bengkak kaki masa 2nd trimester? normal ke? sbb biasa dgr ibu2 yang 30 weeks keatas baru kena bengkak kaki ni..sy baru 4 bulan lebih risau pulak bengkak kaki ni..ada tips tak nak bg surut bengkak kaki ni? terima kasih

2 Balas

sya ngandung hari tu kaki bengkak dari 4 bulan smp lah bsalin.mcm2 buat tido tinggi kan kaki,duduk kat sofa pun kaki letak atas meja sama jgk.doktor ckp normal lah tu utk org ngandung .dah bsalin nti ok lah.tapi kaki sya sebelah kiri je yg bengkak teruk belah kanan sikit je bengkaknya..seminggu lepas bsalin baru back to normal

sy tgh krem teruk