#Hospitalbag

Salam ibu ibu, nak tanya... Yang baru lepas bersalin kan, mmg kena bawak ke satu pack ni ye??? Rasa macam penuh sangat bag? pampers anak satu pack kecik ni juga. Atau ada ibu ibu yang bawak cuma beberapa keping je??

#Hospitalbag
25 Balas

Tak perlu bawa banyak sangat benda.. baby cuma 2-3 pampers dah cukup. Bawa wipes..wipes penting. Maternity pad awak tanya hospital kalau awak kena ganti..nak ganti kena maternity punya juga... sebab macam saya hospital umum sarawak minta ganti balik... bersalin normal 20pcs kena ganti.. beli murah2 pun jadi la..bagi saya la... yang maternity saya guna siang sebab selesa..yang wings saya guna malam sebab tak bocor..hospital beg jangan bawa banyak barang.. try muat everything dalam diaper bag. Saya stay hospital sehari je..

2y ago

Pampers baby 2 atau 3 keping mana cukup puan..satu hari baby perlu tukar Pampers minimum 5kali ..untuk elakkan bakteria dan ruam pada kulit bayi ..dan bayi baru lahir banyak guna Pampers sebab kerap berak . dan tak semua negeri sama ya .. kalau Sabah Sarawak mungkin macamtu tapi bahagian negeri lain hospital cakap sendiri punya barang ya ..dan tak semua ibu bersalin tu stay sehari je kat hospital ada yang 2hari ada yang 3hari..takkan baby dah pakai 1keping Pampers sehari? cuba fikir logik tak

Saya 1st bsalin dlu complicated labor,so stay hospital dkt smgu. 1 pek tu x cukup. Tpaksa suruh husband beli lagi. Kalau pregnancy sis sticker coding kaler putih,blh sja bawa 5pcs mcm tu. Sbb confirm dpt keluar slps sehari

sy letak 3 keping je dlm bag tp lupa nk letak dlm pack labour room,pas bersalin pakai yg hospital punye...da masuk wad baru g tukar sbb x selesa pakai yg hospital..esok hari da discharge..😃darah x byk sgt time tu..

Baju hanya bwk utk balik je..sbb kt hspital kne pakai baju hspital..pad elok standby lbh takut kne warded..pampers baby bwk 1 pack..haaa..bwk tisu sbb nnt nak lap luka lpas buang air kcil..

Bawak dalam 10 keping pun xpe sis..klu tak cukup mintak suami bawak lagi..klu xmuat beg la..klu ikut saya bawak sebungkus jer terus

Sy bawa jer pack besar tu..lbh selesa setiap 2 jam tukar🥰pampers baby pack kecil jer pun ckp👌🏻

Bawak je satu pack ni, sbb nnti byk darah, kena kerap tukar. Ada hospital dia bg free pad, ada yg tak.

Bawa je satu pack tuh , takut awak kena tinggal dengan bby kat wad . Darah banyak juga kluar

Sy bawak 10kpg je pad n pampers..tp stanby siap2 dlm kereta tkut tibe kena warded lame..

Sy bawak 1 plastik mcm sis pegang to sbb darah banyak tkt2 kne tahan wad baik stamby je