Nak tahu ‘baby kick’

Salam and hi ibu ibu. Nak tanya macam mana nak bezakan antara ‘baby kick’ dengan rasa bubble halus halus dalam perut? Nurse asyik tanya saya baby dah kick belum since 15w. Sekarang saya dah nak masuk 20w pun masih tak tahu 😂 ada yang cakap betul betul rasa ditendang, ada yang cakap rasa mcm ada benda halus dalam perut. Thank you semua 🫶🏻

4 Balas

Hi mom! Saya masa 17w haritu rasa bubble bubble kat perut, mulanya keliru jugak, tapi sekarang dah 20w memang kadang rasaaa bila baby gerak kuat, kadang tu bila letak tangan, memang boleh rasa tangan sekali bergerak. Alhamdulillah. Jadinya kalau bagi saya, kalau rasa bubble bubble tu, maknanya baby tengah buat pergerakkan kecil. InshaAllah soon awak mesti rasa baby awak bergerak kuat lagi sikit. Perut kita pun berbeza beza tebalnya, jadi kalau ada rasa butterfly kat bahagian rahim, inshaAllah baby awak tengah seronok pusing sana sini la tu 😄

perut sis tebal tu sush nk dpt rase😂 tendangan baby ni dia bermula dgn halus2 tu lame2 nti bru kuat. kalau sis dh rse mcm bubble tu ,mmg dh boleh rse tendangan baby tu🥰 sy 21weeks bru rse tndangan halus2

Anak first ke? Sy pun nurse tanya 18 w dah rasa belum. Sy kata belum. Die pun bgthu selalunya 28w kalau anak first.

Sy pn masih blm rasa..doc pn bgthu biase ank first lmbt skit..kebiasaan baby bile brt 500g ke atas bru btol2 rse..