Tips turunkan kuning bayi

Salam, ibu- ibu boleh tak share tips dan amalan ibu ibu untuk turunkan kuning bayi. dah kesian tengok anak kena cucuk tumit hari hari utk check kuning ?

49 Balas

Sirap sis.. xperlu byk sekadar 2 3 titis Jee ... DEA berlawan colour in Shaa Allah cepat turun.. satu LG tido MLM jgn bergelap buka saja lampu bg terang

Adik saya baru lahir baby.. Anak pun ada kuning. Emak saya mandikan baby dengan air cap badak. Alhamdulillah dengan IzinNYA baby dah tak ada kuning..

Sy bg ank sy susu formula mase kuning tinggi then lpas da hilang kuning stop terus dan susu badan. Susu fm lg cepat ank sy berak/kencing

Susu bdn kna byk.. Ibu kna amal buah kurma dan buah tin.. Baby directly mandi air paip.. Baby sy bt cmtu.. Alhamdulilah cpt turun..

Sy minum susu kambing, tp amal masa dlm kndgn lg n lps bersalin bby xde kuning, tp sis blh try mnm susu kambing n susu kan baby kerap,

5y ago

Beli yg biasa jer, brand yusmira susu kambing madu, beli yg pek papan dlm rm 11 jer ada 25 sachets, tp kalau lps bersalin xpasti plk, adik ipar hrtu bby kng jg, beli yg fresh, tp ada hamis sikit.

Susukan bby kerap... Skurangnya 2jam sekali.... Kjut bby suruh dia mnum... Bby kuning mmg kuat tdo... Kne kjutkan dia bg susu

Dri pengalaman sy sis..sy cuba mandikan air kopi 😅..ssuai dgn anak sy,kuning anak sy byk turun..Hehe ..

5y ago

Btl sis 😊 most welcome😘

Banyakkan bg minum susu je sis. Bagi die kencing berak banyak2. Kalau x ckup susu ibu susu formula pun xpe

Bnyk kan bg susu dkt anak. Anak kuning mmg kuat tidur kejut dia bg susu. N jgn duduk dlm keadaan gelap

Sya darah o.. Ank pun darah o.. Alhmdllh cuba susu karihome dgn sapu getah bakawali