Obimin ketika puasa

Salam ibu ibu. Biasa kalau bulan puasa, ibu ibu akan consume obimin ketika bila? Sebelum tidur atau semasa sahur?

9 Balas

sebelum puasa makan pagi. puasa ni tukar jadual biasanya 2 jam sebelum sahur. pagi buta set alarm bangun makan ubat 😁. nak makan sebelum tidur kadang mulut dok mengunyah lagi. jadi kena pandai jarakkan waktu nak makan ubat tu. yang penting jangan skip ja ubat tu

saya dah tukar 2 kali obimin dan obimin plus..dua² x serasi dgn saya..sakit kepala migrain jadinya. bolehkan kalau x ambil? saya xde masalah cuma takutlaa baby je.. 14 weeks skrg..

Saya sebelum puasa memang makan obimin malam, sbb hari tu try makan pagi, saya mual dan pening. So puasa ni memang makan obimin malam je. Sahur saya makan asid folic dgn b comp.

sebelum tidur sbb sy kna minum susu masa sahur. kena jarakkan sekutang² nya 2 jam. kdg2 terlajak tido so sy set alarm tuk bangun mkn obimin pukul 12 tgh mlm 😂

sy biasa makan sebelum tidur. mana2 pun boleh yg penting obimin perlu makan 30 min sebelum makan atau 2 jam selepas makan hehe.

Saya makan sebelum tidur. Sebabnya masa sahur saya nak minum susu jadi tak boleh ambil sekali dgn iron tablet.

3y ago

Seeloknya mmg time pagi pun masa perut kosong. Cuma nak minum susu tu jarakkan 2 jam jee. Tapi puasa ni kena la tukar jadual sikit 😂 asalkan makan time perut tak penuh tau. Sama samaa ☺️

plg bagus sewaktu pagi tapi bulan puasa ni saya kdg amik mlm .. sehari itu pasti sebiji insha allah

10-20min sblm sahur.

sblum tdur sis