Blhke brsma

Salam ibu ²..saya nk tanya.sy pregnnt 5week2d blh ke sy bersama dngn suami..maaf soalan mcm tu..sy nk th pndpt je🙏#bantujawab

24 Balas

sy dari awal lagi dah tau delay period 2weeks xbersama dgn suami. sy pun xberani nnt xlekat. 5weeks kalau sy rasa sakit, xbersama. kalau xsakit ok je. kira2 bawah 2 bulan jarang2 bersama. sblm masuk 3 bulan kerap jadi cramp n rasa denyut2, sy bagitau suami. xcramp baru bersama. dah lepas first trimester, sy dah xde masalah bersama dgn suami. kami lebih confident sbb sy kurang sakit perut & xalah mual2.

2mo ago

suami berjaga2 xpe, kadang ada yg xnak faham jenuh la. badan kita yg sakit balik.

Slow ii, lain bdn lain pnerimaan,tpi awal kandungan x digalakkan lagi la,sbb sya ornh bersama waktu awal kndungn around 8w,ttiba sakit sangt ,rasa memulas teruk n mcm something nk jatuh,sya dari kecil jnis segugut teruk smpai kena refer pakar tapi kalini sakit dia lagi teruk smpai sya terduduk x leh bangun langsung bdn jdi keras,mujur tak jadi apa ii huhu

2mo ago

Kami suami isteri tidak pernah bersama smenjak mengandung ini atas sebab faktor keselamatan kandungan

boleh bersama kalau doktor dh scan kedudukan uri awak okay , xde problem dgn rahim klau ada masalah awal2 ni xdigalakkan lagi bersama klau xde masalah dari awal sampai nk bersalin boleh je nak bersama cuma mood nk bersama tu ada ke tak je 😂

2mo ago

betul..mood main peranan...biasa la ibu hamil....

ikut bdn msng²,mcm sy thn lepas after bersama mlm siang tu perut memulas n cramp xleh bediri skt yg amat² sejam lps tu trs bleeding,gugur 7week lps dari tu 3bulan lekat blk,sy terus hati² ckp kat shuben tggu bby da cukup sifat semua,n shuben fhm n now da 28week🥰

kalau ikutkan saranan doc. doc mesty akan ckp. jangan bersama dulu.. saya dulu lps tahu pregnant 3 bulan x berasama nak bg rahim kuat dulu baru bersama.. ape ii pun ikut badan.. saranan saya, elakkan dulu bersama suami 🌹

Masih trlalu awal sangat sis,biasa doktor pun tdk berapa galakkan,dari pengalaman sy awal2 tau pregnant sy dan suami langsung tdk bersama smpi la masuk trimester 3 baru bersama tu pun tak la kerap sangat 😊

sy dri awal pregy smpai skrg 34w bersama dgn suami. Alhamdulillah semua ok..risau juga kot ada pendarahan..tp xde..tgk atas2 org.klu rahim kuat blh lah..klu rasa x kuat n tkut jgn bersama..

boleh kalau tiada mslh rahim fragile..make sure ms brsm jgn bg husben lepaskn ke dlm..takut nnti ms awl2 kehamilan ni msih fragile..dkhuatiri blh almi keguguran .mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

Jangan ganas2. Nanti kandungan dah besar & kuat sikit, boleh seperti biasa. Tapi atas badan masing2 ya. Selepas bersama kalau tiada bleeding, tiada rasa sakit yang suspicious InsyaAllah tak ada apa.

awl pregnant kalau blh elak2 bsma dhlu.. risau juga kandungan.. sy nk msuk 6bulan bru brsama😂,sbb kmi masing2 risau pd awl kndungan.. tp klau korg ok, mgkin ok sja lh.. apa2 pun hti2 ya