13week 3day

Salam and hye para ibu semua. Ini adalah kandungan saya yg pertama. Saya kan, sejak 2 ke 3 harini asyik overthinking 😓 kdg terfikir, okay ke janin dalam kandungan saya ni Saya last scan masa kandungan 8 minggu, Alhamdulillah dah ada heartbeat. Kemudian masa buka buku pink di KK, Dr takde buat scan sbb Dr kata masa scan sebelum ni janin dah ada heartbeat. InshaAllah minggu depan, saya ada appt di KK. Apa yg buatkan saya overthinking adalah saya takde alahan mcm mual² atau loya, cuma kurang selera makan terutamanya bila menu yg ada sayur (sebelum mengandung saya amalkan DSSS, jdnya sayur mmg makan setiap hari) dan cepat letih sikit. Saya takde niat untuk ada alahan mual² atau loya, muntah² sampai lembik org kata, tp itulah kdg terfikir okay ke keadaan sebegini untuk ibu hamil. Sekiranya ada rakan² ibu yg sudi berkongsi pengalaman semasa hamil sebelum ini, saya dahulukan dengan ucapan terima kasih. Doakan saya ya ☺️

41 Balas

Heheh ank first sihat xde alahan.. masuk ank kedua.. da hjg trimester 2 pn still sakit kepala mual loya.. nseb makan smua elok..

normal je yg mane xde alahan..sya mengandungkan 6 orang Anak smua xde alahan..xpernah rase cmne alahan. ank² smua sihat

untungnya sis tiada alahan 😁 Saya doakan sis dan bayi sentiasa sihat btw Saya preggy 13week 2days hehe

syukurla tak da alahan muntah apa semuanya dulu first Time mngandung Time Trimester 1 rasa nak mampus sj

enjoy your pregnancy ok.. tak perlu nk overthinking.. take care.. jaga kesihatan ibu dan baby ye..

sama la macam saya aduh nak tunggu next appointment untuk scan tu berdebar debar rasanya

Ehh sama dengan sy.. first pregnancy.. tkde loya tkde muntah cuma kurang selera makan

muntah" sakit kepala terkencing" mornings singcless😂😂😂sakit tau

mungkin alahan dh mula hilang sbb dh masuk second trimester

sama..terfikir benda sama.sebab takda alahan..