Puasa sewaktu hamil

Hi ibu².. Siapa ada pengalaman ganti puasa semasa trimester pertama dgn alahan.. Kandungan baru 8 minggu.. Alahan loya, muntah, mulut pahit, perut mudah sebu & angin, badan cepat letih.. Ibu² yg berpengalaman boleh kongsi tips tak mcm mana nk kurangkan alahan atau ada makanan yg boleh bagi tenaga berpanjangan.. Terima kasih#ingintahu #bantusharing #firstbaby .. 😊

3 Balas

saya tahu pregnant baby first masa bulan puasa.. doc x bg sy puasa masa tu.. sbb risau baby tak mmbesar. tu bulan puasa tau 30hari😆 ni anak da 1y bru ada kekuatan nak ganti puasa. better jgn dulu la sbb 8w tu kecil lg. kalau tak boleh makan nasi. mommy cuba ganti dgn buah.. makan nasi masa lunch dgn dinner je. sbb biasanya loya muntah ni waktu pagi yg teruk. bnyk minum air.. kalau ada kurma lagi bagus. insya Allah mmbantu. 😊 enjoy your pregnancy ya ❤

3y ago

ouhh.. moga Allah pelihara dan jaga kandungan mommy smpai melahirkan ya 😊 sama2 😃

ada X ibu2 yg puasa masa mengandung bln pertama? (pregnant no 5)tp alahan biasa2 je..

kalau xlarat jgn teruskan

3y ago

Belum cuba puasa lagi.. Tgh mencari tips nk kurangkan alahan.. Minggu depan nk cuba mntk nasihat Dr.. Terima kasih sis.. 😊