OVERTHINKING TENTANG BABY

Salam hi semua, sy pernah hamil tapi keguguran tanpa tanda. Sekarang Alhamdulillah sy hamil semula hampir 12w tapi sy takde alahan. Disebabkan sy takde alahan sy jadi overthinking dengan kesihtan baby sy. sy nak minta tips supaya tak overthinking, Sy belum buka buku pink, isnin nnt baru pergi. Macam mana ya ibu ibu semua. Tolong bagi sy kata kata semangat. Terima kasih..

4 Balas

better bukak cepat buku pink tu penting. ptt sebelum 9 weeks da bukak. takda apa apa pun nak dirisaukan says pun preggy sblm ni takda alahan. just banyakkan fikir yg positif je okay♥️ banyakkan berzikir berselawat

Sama la macam sy pun sis bru lepas gugur preg kali kedua jadi overthinking tapi sy buat buku awal sebab risau dekat anak kalau lambat2 lagi banyak fikir sebab tak tahu keadaan baby

Buka buku pink secepatnya supaya doktor boleh monitor level kesihatan kandungan . Overthinking ni normal sbb kita over care . Tp sangka dan berdoa yg baik baik je

sye 3weeks dh buka buku pink xpi bila scan xnmpk apa lgy cuma nmpk kantung jah