folic asid

salam hye mummy...sy tau sy prgnant lpas check guna clear blue masa tu dh 4week lebih dan sy biarkan shingga skrg bru masok 7week sy baru teringat nak makan folic asid selepas baca artikel di apps ni...adakah sy sudah terlambat atau normal je utk consume folic asid di usia kandungan 7week?? risau pulak?.....asy bli kat farmasi je td...ade ke mommy2 yg lain lambat consume folic asid jgk?

3 Balas

kalau ikutkan mmg marah. tapi saya mmg tidak tau saya pregnant. sbb haid tak regular. tp syukur nurse tak marah. dia tolong 😇 sbb tlalu lmbt sudah 5bulan baru nak makan ubt uhuhuu. sis cpt cpt ye makan

folic acid pnting utk 3bln prtma sis utk prkmbangan baby dn mngelakkan kccatan tlg blakng dn tmprung kpala baby....insyaallah xde pe sis blh start folic acid dr skg

4y ago

sma2😊🤗

kalau dalam kes sis, belum terlambat, saya bulan ke5 baru makan folic acid. sebab buka buku pink lewat. syukur baby baik baik sahaja. 😇🙏🙏🙏

4y ago

Amen Amen 😇💕🙏