Petua ibu2 berhenti susu anak

Salam. Hye ibu2 semua.. nak tnye pengalaman ibu2 berhentikan anak susu badan. Sekarang sy pregnant 19minggu. Anak saya 2 tahun 5 bulan masih xnak berhenti menyusu. Sebenarnya dah tak ade susu pon, setiap kali dia hisap tu sakit sangat rasa sebab lubang keluar susu tu macam dah tertutup. Tq semua.😊

1 Balas

Waalaikumussalam, untuk tips berhentikan anak menyusu boleh cuba sapukan mentega / nescafe ke payudara sebelum anak nak hisap. Tu tips yg digunakan emak saya (orang dulu) 😂. Nanti dia sendiri yg tak mau hisap. Kalau tips orang zaman sekarang lebih kepada slow talk dengan anak. Nasihat dia, secara tak langsung kita tanamkan dalam minda bawah sedar dia yg dia dah nak ada adik. Kena berhenti menyusu. Selain tu, hati kita kena kental. Tegas dengan anak, walaupun mula2 ada rasa kesian. #TAPsupermoms