cek BP

Salam... hari niy sy pi checkup berat bdan nek terlebih plak..? so nurse sruh cek BP sminggu 2x.. nurse ckp x pi cek kat kkia pown xpa... pi ja farmasi ka atau klinik 1 malaysia..anyone ada pngalamn x cmniy.. then ada tumpang cek BP kat tmpat lain x slain dkat kkia.. pastu nak tnya klu pi cek mlm boleh dak sbb husband keja siang...adoii pning plak jadi cmniy... huhu

11 Balas

hahaha..sy pon kena hritu..dekat dua kna BP monitoring..selang sehari...naik jemu sy..pagi sblm g klinik tu...sy mnum susu ngn mkn biskut je,klau x pon roti goreng n air kosong,pati delima..Ad dkli sy mkn nasi satu bungkus,ad lauk daging..ambik kau skli berat naik 2kg msa kat kk.tekanan darah pon tggi ..sbb mkn daging ..🤧...Allahu..mnyesal plak mkn nasi sblm g kk..lpstu xmkn dah nasi..perit uii

Sy ada gdm..2 mggu lpas naik 2kg brt..lpas tu dktor dan nurse ckp next cek up brt jgn naik byk sgt..klu statik pun ok..so smlm g cek up..brt statik..syukur xkena ulang bt bp..just tiap mlm kena kawal mkn..jgn mkn lewat mlm dan krgkan mkn mnum mnis

haaj.. berat naik mmg kne cek bp selang 3 hri kt tmpt sy. hari tu naik 2.5kg sebulan😂...mujur laa xkena cek 3 hari skli.. sbb masa bukak buku berat 63.5.. 5bulan pregnt naik 66... sblm ni dia turun naik sikit2.

4y ago

rendah sy lg lah..146hahaha

Same la sis..berat naik bnyk..doc pn suruh sy cek bp 2x seminggu..mcm sy cek sndiri kat umah sbb ade alat utk cek bp..yg penting jgn pkir bkn2 ye sis..☺☺☺

Boleh.. Sebelah mlm pun boleh. Pergi ke klinik swasta atau farmasi je. Sy prgi setakat ni semua free of charge. Tapi bp ok stabil doc suruh stop je.

Farmasi ada. Klu sis ada alat check bp tu blh buat sndr.. Snap pic ms buat tu sbg bukti. Jgn pening2 kang bp naik

sama la. berat naik terlebih. selang shari kena g kkia selama 2mgu.. timbang berat dgn cek bp.. emm letih..

Sy pun mengandung berat naik mendadak.. Sy plk kna g check bp selang sehari d kk...

Saya cek sendiri sbb mmg ada mesin bp. Lepas amik bp, snap gmbr sebagai bukti.

Klu sblh mlm blh pg farmasi.. Farmasi ada sediaman perkhidmatan check bp gak..