SAYA KELIRU

Salam hai semua…… Saya nak tanya…buah2han apa yg boleh di makan ..??…utk ibu mengandung atau yg baru 1st Trimester….??? Saya keliru….baca info dkt google kata lain…info dkt Asianparents kata lain……. Contohnya….. dkt google Kurma baik makan…. Tapi baca dkt asian parents kurma x baik di mkn..sebab tinggi gula…… Tolong ya……Tq..❤️

2 Balas

Semua buah boleh makan, janji amount berpada. Sbb buah-buahan ni pun manis dia kira tinggi gula, kalau mcm epal makan sebiji pun cukup. Kurma makan la dlm 2-3 biji. Yg penting jgn terlalu banyak dlm satu masa/hari.

Kalau mcmtu sis ada byk soalan nk tanya try minta doktor nk jumpa dietician ok. Kalau ada kencing manis masa pregnant hanya boleh makan 4 biji je shj sehari. Kalau xde kencing manis saya tak tahu ok.