Posisi bf untuk yg aliran susu laju (elak tersedak, senang sendawa, kurang muntah/ jeluak)

Salam. Hai. Saya nak share posisi breastfeeding. Pengaliran susu untuk breast saya dalam kategori laju. Sampai baby pun selalu tersedak/ tercungap2 untuk ambil nafas biasanya dia stop serta tarik puting sebelum sambung menyusu. So sy dah cuba macam2 posisi. Bagi sy posisi yg terbaik adalah Laid-back position/ Bioligical nurturing. Tummy to tummy position. Lepas bayi lepaskan puting biarkan je dia kejap dalam posisi tu. Tidur pun biarkan. Pastu usap2 belakang badan dia. Auto sendawa. Mudah sangat saya rasa. Lepastu dah kurang jeluak guna posisi ni.

Posisi bf untuk yg aliran susu laju (elak tersedak, senang sendawa, kurang muntah/ jeluak)
2 Balas

Good info ibu! 🌟