EDD 16/9, tp takde tanda nak bersalin

Salam hai. Saja nak share. Saya dah hampir overthinking ni. Edd 16/09, now baby belum tunjuk any sign nak keluar. Seronok je dia dalam perut ni. Hari² exercise nak bagi keluar. Any tips anyone? Dah berapa hari dah tak tidur malam. Mcm² dalam kepala 🥹

4 Balas

saya EDD 23/8/22 sis. serah diri 29/8/22 tapi baby lahir 2/9/22. kalau boleh serah diri kat hospital cepat2. macam sy serah diri lambat sbb nak tunggu ada tanda. last2 baby berak dlm perut and terpaksa emergency Ceaser. at least kalau serah diri awal boleh induce labor.

2y ago

saya dah serah diri tarikh yg doktor bg cuma duk degil nak tunggu ada contraction dulu sbb takut nak induce ubat. sy minta doktor hold induce tum 31/8 baru sy stuju untuk induce belon

Nail turun tangga.. kalau xde tangga guna kerusi kecik buat mcm turun naik tangga.. sambil tu pujuk baby keluar cepat..insyaAllah dipermudah

2y ago

baikkk sis, sy cuba. amiin amiin, terima kasih atas doanya ❤️

kalo saya dulu mnom air pure kelapa. n kerap jalan je

2y ago

kerap je berjalan ya sis. okay² saya try lagi 😂

hospital x bg date serah diri ke sis?

2y ago

hai sis. masih belum. dah serah diri kat hospital. haha