38minggu 6hari belum bersalin

ada tak moms kat sini due awal bulan 3 tapi masih takde sign nak deliver? sy dah nak masuk 39minggu tp takde tanda apa ii lagi & berat baby dah 3.4kg 🥹 korang berat baby dah berapa kg & dah berapa minggu? share sikit #firstmom

26 Balas

Due 19/3. kena serah diri 4/3. bersalin 26/2 jalan buka awal. pukul 10 pagi jalan 2cm, pukul 2 ptg jalan 4cm, pukul 4:50 ptg 6cm, pukul 7:40 jalan da buka penuh. selamat bersalin pukul 8 mlm secara normal. berat baby 3.1kg, alhamdulilah baby nak kuar awal. baru 36 minggu 6 hari. semoga ibu2 yg sedang menunggu due untuk bersalin dipermudahkan urusan. amin ya rabbal alamin 🤲🏻

2mo ago

oo kra klu mngeras tu jln otw bkak lh ya sy pn slrg nk msuk 38 prut mngeras n dh start krap nk buang air kcil..pnggn n missv start skit dh start rse mcm sengugut stiap 1 jam skli pstu jrak 4 jam dkit lg

Saya due 18/2 , 24/2 serah diri . bersalin 25/2 .. jam 3.50pg air ketuban pecah . Dok dalam labor room 6jam sampai 12tghari cek jantung baby. Masih 3cm sepatutnya bersalin normal tapi terpaksa czer sebab jantung baby dah lemah. Alhamdulillah kami berdua selamat . Banyak kan zikir . Firtsmom jugaa .

2mo ago

Alhamdulillah Allah permudahkan 🥰

saya due harini supposedly tapi tula baby still seronok duk dalam perut. risau kot jadi apa apa tapi kalau dia gerak tu leganya lahai. esok kena jumpa dr untuk checkup monthly nak tgok induce ke tak huhu

Saya due 8/3. Pun belum ada tanda. Just sakit kat ari2 je kdg2. Dah bawak round mall and bersama suami, still taknak kluar baby ni🤭 Berat dia dah 3.4kg. Risau jugak dia makin besar ni.

Saya kerap bersama dgn suami dn bnyk kn berjln morning walk atau jln mall ke .. alhamdulillah sblm tu 1 cm slps jln2 bkk 2 cm.. sya due bln 3 alhamdulillah dh bersalin 38 week

2mo ago

Hehe enta la sya buat je mcm2 yg psti sya aktif.. sblm gi klinik tu sya ada bersama dgn somi subuh tu dn gi klinik jm 12 tgh hri dh ada pmbukaan 1 cm dn sblm pegi tu mmng ada rasa cirit la dn lain2 .. sya pun x sgka akn nk bersalin dh time tu

39 weeks 5 hari dh. 2 hari lagi nak due tapi masih takde tanda nak bersalin. Jangan fikir sngt sbb nnti stress. Insya allah sampai masa dia keluar juga 🫶🏻 doa yg baik baik.

Sama sis. Sy pun masih menunggu baby kluar. Hrini 39mnggu. Bru berangan klau brnk awl hjg puasa blh g bazar. Nampak gaya sampai raya la pantang😁

Hari ni 38w+6, perut mengeras, malam sengal2 bawah perut mcm lenguh nak datang period, skrg pun tgh on off mengeras pastu baby slow kicking ,

Saya pun hari ni da 39+1d takde tanda2 lg. nnti 39+6d da kena serah diri sbb gdm on dc. tp harapnya esok lusa baby nak la keluar awal 🤭

Due saya 8/3, baby masih seronok duduk dalam perut sbb dapat makan memacam kot, nanti dia keluar dia sedar dia kena minum susu je 🤣

2mo ago

sama due sis sakit pinggang mengeras, bawah rasa sakit tapi manja2 je bila lah nak betul2 rasa contraction ni😭