30minggu tak berapa kuat rasa gerak

salam hai memang makin lama makin rasa kurang gerak kh? kadang kuat tendang tu kadang tak. kadang terpaksa cucuk cucuk perut supaya bgun nak kira kicks tu. risau sangat hmmm kenapa mcm tu ya? kadang masa baring baru dpt fokus nak kira. dahla saya bekerja tiap masa duduk mcm mana nak baring🥴 risauuuu la

2 Balas

Waalaikumussalam. Hi. I 32 weeks and so far tak kurang kicks. Supposedly dia akan jadi lebih hyper a bit. But baby i ada pattern and you pun sama I believe. Try monitor time bila dia tidur or bila dia hyper. and if memang kurang 10 kicks before 9pm, kena terus pergi ED

Kalau dalam masa 2 jam, tak sampai 10 gerakan. Boleh pergi hospital ASAP.